Разходката на кучето
Начало /  / Разходката на кучето!
» ХОТЕЛ за кучета» Галерия хотел за кучета» ХОТЕЛ за котки» Галерия хотел за котки» Развъдник за РОТВАЙЛЕР» Галерия снимки РОТВАЙЛЕР» Бебета РОТВАЙЛЕР» Развъдник за БУЛМАСТИФ» Галерия развъдник БУЛМАСТИФ» Бебета Булмастиф» ОБУЧЕНИЕ на кучета» Предлагани УСЛУГИ» Транспортни контейнери за домашни любимци» Подстригване, разхождане и обгрижване» Транспорт на домашни любимци» СПЕЦИАЛНИ оферти» Започнете лятото с настроение, почивайте безгрижно!» Хотел за кучета- Есенни отстъпки» Курс-обучение за инструктори на кучета» Ротвайлер /женски/ за оглеждане и разплод» Луксозни нощувки за домашни любимци» ПОЛЕЗНО» Искате куче? Изборът на порода» Кутрето идва в къщи!?!» Разходката на кучето!» Дванайсетте молби на едно куче » НОВИНИ» Център за работа с домашни любимци - ТРИФОНОВ ЛЕНД» Репортаж на БНТ за Центъра за работа с домашни любимци *Трифонов ЛЕНД*» Архив БНТ 09.08.2009 / 11:54 » Хотел за кучета, котки и други домашни любимци - Репортаж на БНТ 09.авг.2009г.» Курс за инструктори на кучета» Хотел за кучета - Есенни отстъпки!» Ротвайлер /женски/ за отглеждане и разплод» Луксозни нощувки за домашни любимци» Любимци - кинозвезди» Контакти» Виж на картата:» БЪРЗИ ВРЪЗКИ» НАЙ-ЧЕСТИ ВЪПРОСИ» Какво е това родословие на куче ?» НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ» КЛИЕНТИ» Погребение на домашни любимци
Разходката на кучето!

Полезно - Разходката на кучето!

Разходката на кучето
Тя е важна за общуването и взаимността с четириногия ви приятел.

Съжителство с вашия любимец в условията на големия град е немислимо без всекидневно да го извеждате навън. Разходките са нужни както за неговото движение, така и за пълноценното му общуване с вас.

Полезната разходката
Замислете се колко благотворно не само за кучето, но и за вас е излизането навън рано сутринта – да се раздвижите и отпуснете на чист въздух! Съвместният джогинг, веселата игра, подаването на команди и предлагането на лакомства са най-прекият път любимецът ви да се почувства част от вашия свят. Това е особено важно, за да изградите у него хармоничен и спокоен характер. Разходките навън са най-естествената възможност да го приучите къде и кога да ходи по голяма и малка нужда. Излизането е също така чудесна награда за доброто поведение на кучето.

Игри и команди
Повечето кучета от служебните породи (като немска овчарка, доберман, ротвайлер) имат нужда да получават и изпълняват команди – „Донеси“, „Чакай“, „Редом“. Вземете с вас подходяща играчка, която то да ви донася – дъмбел (лост, от двата края с кръгли тежести), плътна топка или въже с възли. Пръчката не e препоръчителна, защото е опасна ако попадне в надлъжно в устата кучето или то погълне трески. Домашните любимци от служебните породи се радват много на няколко изпълнени команди. Така те поддържат навиците си в обучението и се чувстват доволни от изпълнените задачи.

Радостта да потича
За разлика от служебните породи, ловните раси (сетер, гонче) и северни раси (хъски, самует) имат нужда от продължително бягане. Много подходящо е стопанинът на кучето да се вози на велосипед, така изминатото разстояние с домашния любимец се удължава. За да осъществите взаимно полезна тренировка трябва да приучите другарчето си да тича редом до колелото. Добре е да предприемате такава дълга разходка ако не ежедневно, то поне през ден. Тя ще ви отмори и ще ви донесе много емоции и радост с четириногия ви приятел.

Срещата със себеподобни
Кучетата имат нужда от контакт и игра с дружелюбни по характер себеподобни. Преценете сами къде и кога можете да освободите от повода вашият любимец, като се съобразите с наредбите на общината. Необходимо е ако той е над десет килограма да бъде привикнат към носене на намордник. Така ще сте сигурни, че няма да изяде някой боклук и ще осигурите спокойствието на другите хора. Внимавайте при среща с агресивно настроено куче или глутница. Важно е кучето ви да стои близо до вас, а вие да се въоръжите с пръчка или камък и да му вдъхвате спокойствие и авторитет.

Правилата извън дома
Подходящото обучение прави кучето по-лесно водимо, а излизанията навън по-приятни. Трябва да ви следва неотлъчно, да се отзовава на повикване и да има изградена „стоп” команда. За да е здраво животното, са му нужни поне две излизания дневно. „Най-добрият приятел”, който ни отдава много преданост и любов, заслужава да му отделяме достатъчно внимание. Хората, които обичат животните, ще покажат отговорността си към обществото, ако при разходка си нося торбичка и ръкавица за да почистване след кучето. Така те ще приобщят към своята любов към четириногите повече хора.

Котка получи контактни лещи
Зрението на 15-годишна котка, която живее на британския остров Уайт, бе възстановено с помощта на контактни лещи, съобщи агенция Скай Нюз. Това се случва за първи път на този вид животно. Котката страдала от ентропион – клечапите й били обърнати навътре и дразнели нейните очни ябълки. Преди операцията тя държала очите си притворени, а сега може естествено да ги държи отворени. Ветеринарните лекари предложили това новаторско решение, тъй като котката била много стара и не искали да рискуват да я подложат на анестезия. Лещите на котката ще бъдат махани и почиствани от на всеки три месеца.

Димитър Трифонов
Център за работа с домашни любимци,
„Трифоновланд”Хотел за кучета и обучение на домашни любимци - Трифоновленд