Начало /  / Какво е това родословие на куче ?
ХОТЕЛ за кучетаХОТЕЛ за коткиСПЕЦИАЛНИ офертиРазвъдник за РОТВАЙЛЕРРазвъдник за БУЛМАСТИФОБУЧЕНИЕ на кучетаПредлагани УСЛУГИПогребение на домашни любимциКонтакти
Какво е това родословие на куче ?

Тук ще Ви обясня моя случай с развъждане на ротвайлер в България. Практиката на ''Национален клуб ротвайлер'' е да провежда изпит за допускане до развъдна дейност.

Всяко куче, произведено с родословие в страната или чужбина, може да се яви на този изпит. Изпита включва демонстрация на характера на кучето, неговото социално поведение, липса на агресия. Демонстрира се неговата склонност към послушание, с отработване на командите: при мен, седни, долу, редом, място. Изпълняват се с фигурант и ръкав  "дръж" и "пусни". Командата "пусни" или "остави" е особено важна да олицетвори възможността на кучето да изпълни стоп-команда. Трябва да бъдат представени и оценки от изложби от най-малко трима различни съдии. Предварително трябва да бъдат направени ренгенови снимки на лактите и таза, за да се прецени от специалист има ли кучето склонност да развие дисплазия, ако има то не се допуска до разплод. След провеждането на това специално мероприятие се издава сертификат от клуба, че кучето е годно за разплод. Така получавате гаранция, че кутрето, което купувате ще носи добра генетика без родово предавани дефекти и поведенчески проблеми. Ако изберете да придобиете куче (каквато и да е порода) със случаен произход може да се срещнете с ред проблеми в характер (плахост, агресия ) или генетично предавани болести.
Хотел за кучета и обучение на домашни любимци - Трифоновленд